Feng Shui vol dir vent i aigua, és un art mil.lenari de tradició taoista que estava a l’antiga Xina, en mans dels més poderosos, per harmonitzar i fer més favorable un edifici.

Hi ha moltes escoles en la tradició del Feng Shui, algunes basades en les formes, altres més aviat en càlculs matemàtics i astronòmics. Nosaltres treballem amb l’escola de les estrelles voladores.

Amb freqüència s’utilitza de manera banal, amb productes comercialitzats que donen un caràcter xinès a un lloc.

La subtilesa i senzillesa són el nostre gran instrument quan ho incorporem a les obres noves o reformes.

Una casa ha de ser un lloc on viure, sobretot on viure-hi feliç, un lloc on créixer i compartir la vida amb altres persones. Per ser feliç, és important la bona salut, les bones relacions amb les altres persones i també la prosperitat que assolim.

El Feng Shui, és una gran eina, que reforça la bona naturalesa d’un espai: d’un habitatge o bé d’un lloc de treball.

En els nostres projectes és sempre un punt de partida.

Quins aspectes s’analitzen quan es fa un projecte per incorporar Feng Shui?

Podem resumir els aspectes més importants:

1. L’accés.

Per on entrem i des d’on, definirà en certa mesura; les relacions humanes, salut i els aspectes laborals de les persones que ocupen una casa, es pot reforçar o molestar l’economia i la salut dels habitants d’una casa.

 

2-El dormitori.

És essencial escollir molt bé el lloc on es dorm i no tan sols des del Feng Shui, sinó també amb la tria dels materials i dels colors que utilitzarem, buscant eficiència, sostenibilitat en el procés de construcció, evitant els camps electromagnètics, elèctrics i també les condicions del subsòl que poden afectar significativament la salut.

 

3-Les peces principals

Preveure entrades de llum i ventilació naturals en punts més favorables, pot fer-se sempre millor des de les primeres fases projectuals, i sens dubte, incidirà positivament en l ‘ús d’un espai.

 

4- Circulacions i formes

Com es transita per un lloc, com es relacionen entre si els diferents espais marca també, inequívocament l’adequat funcionament. Per exemple passadissos molt llargs i rectes acceleren l’energia o Chi d’una casa, tal com enfrontar dues portes de dos dormitoris pot contribuir a una confrontació entre les persones que els ocupen.

 

5-Materials, colors i formes. La teoria dels 5 elements.

Es important respectar a cada lloc els elements favorables, seguint la teoria dels cinc elements, i buscar la manera d’equilibrar i harmonitzar cada sector.

Segons la tradició els cinc elements són foc, terra, metall, aigua i fusta: A cada element li correspon algun color i una forma. El vermell és foc, el groc terra, el blanc metall, el blau aigua i el verd fusta.

De vegades hi ha estrelles enfrontades que conviuen en un àmbit (per exemple si trobem foc i fusta) i llavors, cal aplicar una cura, en canvi, altres cops ja hi ha una bona relació entre estrelles i en aquests casos, només cal recolzar les estrelles més favorables.

 

Per saber-ne més:

Articles

  • http://www.fengshuifoundation.com/esp/recursos/cinco-elementos.htm
  • https://www.fengshuinatural.com/

Videos

  • http://www.rtve.es/alacarta/videos/para-todos-la-2/para-todos-2-feng-shui/1234584/
  • https://www.youtube.com/watch?v=cROmKEXESnM
  • https://www.dailymotion.com/video/x2auaas
  • https://www.dailymotion.com/video/x2ag6zb
Teresa Carrera

Teresa Carrera

Arquitecta, Sòcia-fundadora

Em reconec com una emprenedora vital, inquieta, implicada i idealista.
Els anys d’ofici m’han donat oportunitats de crear, ja sigui directament en l’ofici de l’arquitectura o en altres àmbits.
Entenc que aprendre és com respirar: imprescindible per viure i créixer. Per això, en els darrers anys he participat en projectes educatius diversos des de l’àmbit de l’arquitectura, entenent que és una poderosa eina per transformar i entusiasmar els més joves.